AquaBattery wint Innovative Energy Solutions Award 2023

Op 10 oktober 2023 is op de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch de jaarlijkse Innovative Energy Solutions Award uitgereikt. De vijfde editie van de award ging naar de zoutwaterbatterij van AquaBattery.

De zoutwaterbatterij van AquaBattery slaat elektriciteit op met uitsluitend water en keukenzout. De batterij onderscheidt zich daarmee in positieve zin van gangbare batterijen, die veelal gebaseerd zijn op schaarse, brandbare en toxische grondstoffen.

Met de award volgt AquaBattery het PVT-warmtepomppaneel van Triple Solar (2018), PCM-koeling van technische ruimtes van Tizzin (2019), de ICECUBE van Dutch Climate Systems (2021) en de Energiedamwand van Energiedamwand Nederland (2022) op.

De andere genomineerden voor de award van dit jaar waren BENGproducts (ultradun isolatieglas met een U-waarde van 0,40) en Maestr (combinatie van energiebeheer en gebouwautomatisering, automatisch reagerend op veranderende energietarieven).

De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Mark Meijer (Energy Indeed), mede namens de overige juryleden: Rik Luiten (oprichter kennis- en netwerkgroep Smart Energy NL), Claire Tielens (communicatiemanager NVDE) en Maurits Groen (o.a. mede-oprichter WakaWaka).

Vakbeurs Energie
V.l.n.r. Mark Meijer (Energy Indeed), Janneke Tjon Pian Gi-Stuijfzand (AquaBattery), Hans van der Stok (Maestr) en Theo Hoek (BENGproducts)

De Vakbeurs Energie is onderdeel van de Nationale Energieweek, waar ook de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB onder vallen. Het evenement was dit jaar groter en grootser dan ooit.

Mark Meijer - 26 oktober 2023
mark@energyindeed.com

Mark Meijer MSc.
mark@energyindeed.com