Update zonne-energie op scholen: teller boven de 10.000 panelen

Op dit moment begeleidt Energy Indeed, in samenwerking met Avalon Advies, meer dan 85 basisscholen en middelbare scholen in het land bij de aanbesteding, realisatie en deels het beheer van zonnepanelen. Hieronder volgt een korte update over de werkzaamheden.

OMO
De realisatie van zonnestroomsystemen op de scholen van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is in volle gang. In totaal zijn op 18 locaties in Brabant al meer dan 10.000 zonnepanelen geplaatst. Hieronder zijn enkele foto’s daarvan te zien, zoals gemaakt tijdens de opleveringen.

Zonnepanelen bij OMO-scholen
Impressie van reeds opgeleverde zonnestroomsystemen bij OMO (foto’s: Energy Indeed)

Carmel
Van soortgelijke omvang is de aanbesteding en realisatie van zonnepanelen op scholen van Stichting Carmelcollege. Dit betreft vooral scholen in Overijssel, maar ook scholen in Brabant, Drenthe, Gelderland, Groningen en Zuid-Holland. De realisatie is aanstaande en zal de komende tijd tot een flinke operatie op de daken gaan leiden.

Gemeente Rheden
In opdracht van de gemeente Rheden zijn voor verschillende basisscholen en middelbare scholen haalbaarheidsstudies uitgevoerd en is voor een deel daarvan SDE+ subsidie aangevraagd. Vervolgens is een inkooptraject gestart voor in totaal circa 2.300 zonnepanelen op 8 locaties. De realisatie hiervan zal grotendeels nog in 2018 plaatsvinden.

Galilei
Ook voor Onderwijsgroep Galilei, bestaande uit een vijftal middelbare scholen in Brielle, Hellevoetsluis en Spijkenisse, zijn onlangs haalbaarheidsstudies uitgevoerd en is SDE+ subsidie aangevraagd. In afwachting van de uitslag hiervan, zal de aanbesteding in 2019 plaatsvinden.

Pallas Athene College
Na een haalbaarheidsstudie, SDE+ aanvraag en offertetraject, zijn op het Pallas Athene College in Ede 463 zonnepanelen geplaatst (zie hier). Het systeem werd in januari feestelijk geopend door wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede. Nieuwsberichten hierover zijn onder andere te vinden op EdeStad.nl en De Gelderlander.

Sint Josephscholen
Op de Sint Josephscholen in Nijmegen zijn ruim drie jaar geleden circa 1.200 zonnepanelen geplaatst. Per jaar worden de opbrengsten hiervan geëvalueerd en gerapporteerd. Eén van de uitkomsten hiervan is een serviceronde langs de omvormers die de leverancier onlangs binnen het kader van de 10 jaar ontzorgingsgarantie heeft uitgevoerd.

Mark Meijer - 16 oktober 2018
mark@energyindeed.com

Mark Meijer MSc.
mark@energyindeed.com